Bismillahhirahmannirahim.

MUKADDIMAH

MUKADDIMAH BAB1 BAB2 BAB3 BAB4 BAB5 BAB6 BAB7 BAB8 BAB9 BAB10 BAB11 BAB12

BAB13


TERIMAKASIH KERANA BERTAMU DI HALAMAN INI; ANDA TETAMU YANG KE

Perlu di perhatikan lagi, bahawa Allah amat membenci mana-mana umat yang meyembunyikan kebenaran seperti didalam firman Allah:

Perlu di perhatikan lagi, bahawa Allah amat membenci mana-mana umat yang meyembunyikan kebenaran seperti didalam firman Allah:

 

Surah Ali'Imran, ayat 187 ""Tatkala di ambil oleh Allah akan janji dari mereka yang di berikan Kitab supaya di terangkannya kepada manusia dan tidak di sembunyikan", maka sekali lagi Allah menegaskan yang hukum meyembunyikan ayat-ayat Allah adalah haram sebagaimana Allah berfirman pada Surah Al-Baqarah, ayat 146 "Sesungguhnya satu golongan dari mereka menyembunyikan kebenaran sedang mereka itu mengetahuinya" dan didalam Surah Al-Baqarah, ayat 283 "Dan barangsiapa menyembunyikan kesaksian (ilmu), maka berdosalah hatinya (menjadi orang yang berdosa)" (77:28) "Kecelakaan yang besarlah pada hari itu bagi orang-orang yang mendustakan."

 

Renugilah :

(6:91) Dan mereka tidak menghormati Allah dengan penghormatan yang semestinya, di kala mereka berkata: "Allah tidak menurunkan sesuatupun kepada manusia". Katakanlah: "Siapakah yang menurunkan kitab (Taurat) yang dibawa oleh Musa sebagai cahaya dan petunjuk bagi manusia, kamu jadikan kitab itu lembaran-lembaran kertas yang bercerai-berai, kamu per lihatkan (sebahagiannya) dan kamu sembunyikan sebahagian besarnya, padahal telah diajarkan kepadamu apa yang kamu dan bapak-bapak kamu tidak mengetahui(nya) ?" Katakanlah: "Allah-lah (yang menurunkannya)", kemudian (sesudah kamu menyampaikan Al Quraan kepada mereka), biarkanlah mereka bermain-main dalam kesesatannya.

 

(5:18) Orang-orang Yahudi dan Nasrani mengatakan: "Kami ini adalah anak-anak Allah dan kekasih-kekasih-Nya". Katakanlah: "Maka mengapa Allah menyiksa kamu karena dosa- dosamu?" (Kamu bukanlah anak-anak Allah dan kekasih-kekasih-Nya), tetapi kamu adalah manusia(biasa) diantara orang-orang yang diciptakan-Nya dan menyiksa siapa yang di kehendaki-Nya dan menyiksa siapa yang dikehendaki-Nya. Dan Kepunyaan Allah-lah kerajaan antara keduanya. Dan kepada Allah-lah kembali (segala sesuatu).

 

Demikianlah kami kembalikan "penyerangan balas" terhadap puak-puak Kristian masa kini, yang sangat-sangat ingin memurtadkan umat-umat Islam. Walaubagaimanapun serangan mereka dipatahkan dengan Bible ciptaan mereka sendiri.

 

Kami mengucapkan terimakasih kepada sahabat-sahabat kami yang telah menjayakan homepage ini - "Murtad & Kristian - satu kebinggungan", dan sekali lagi kami mengucapkan berbanyak -banyak terimakasih yang tak terhingga kepada sahabat-sahabat kami seperti Ahmad Redzwan, Abu Tiger, walaupun tuan-tuan adalah dikalangan "converts" tetapi Iman

tuan-tuan adalah tinggi nilainya disisi Allah - InsaAllah - dan kami berdoa semoga kalian sentiasa didalam rahmat Allah hendaknya.

 

Semoga Allah merahmati juga Ibu, serta Daddy anak-beranak, dan semoga Allah melimpahkan rahmatNya yang tidak terhingga kepada seluruh kaummuslimin dan muslimat amnya.

 

Sebelum kami akhiri hujah kami, ampun dan maaf di pohon jua, dan jika ada apa-apa kesilapan dalam penulisan kami, maka ini adalah berpunca diatas kecuaian kami sendiri.

 

(2:208) "Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam Islam keseluruhan, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaitan. Sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu." dan (16:106) ..... akan tetapi orang yang melapangkan dadanya untuk kekafiran, maka kemurkaan Allah menimpanya dan baginya azab yang besar."

 

Oleh itu sekali lagi kami merayu kepada mana-mana individu, yang bercita-cita untuk Murtad, silalah lupakan niat jijik anda, dan bagi yang telah pun Murtad, kembalilah kepangkuan Islam, dan kepada mana-mana individu yang mencintai kebenaran, kajilah Islam, kerana Allah hanya mengiktiraf Islam sebagai agama yang dirodoiNya.

 

(9:71)Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagian yang lain. Mereka menyuruh (mengerjakan) yang ma'ruf, mencegah dari yang munkar, mendirikan shalat, menunaikan zakat dan mereka ta'at pada Allah dan Rasul-Nya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

 

 

Nota Khas:

Rancangan permurtadan orang Islam Melayu di Malaysia bermula sejak tahun 30'an lagi iaitu dengan terdirinya sekolah-sekolah seperti Victoria Institution, St Mary, Convent, St John, Anderson dll, dimana ia ditaja oleh Missionary Kristian. Orang Islam Melayu akan diberi subsidi untuk belajar, tetapi pada masa yang sama, murid-murid ini akan didedahkan dengan ugama. budaya serta adat resam Kristian. Maka dengan ini, Islam tidak lagi memandang adat resam, budaya dan ugama Kristian dengan perasaan yang sensitif.

 

Mereka juga membawa masuk St John Ambulance, Boy Brigade, Pengakap, Rotary club, Lion Club, Interect Club dan banyak lagi badan-badan kebajikan masyarakat yang lain. Mereka akan mewarnakan lagi agama Kristian itu sebagai agama yang perihatin lebih dari agama Islam itu

sendiri.

 

Gerakan kristian sekarang lebih menumpukan kepada reverse psikology dari direct approach untuk merosakkan agama Islam. Contohnya Persatuan Melayu Kristian Singapura telah mencetak sebuah buku yang bertajuk Al-Kitab dalam tulisan Jawi, dengan kulit depannya yang kelihatan seperti Al-Quran, tetapi isi kandungannya adalah ajaran Kristian.

 

Mereka juga menciptakan 5 surah palsu untuk dimasukkan ke dalam Al-Quran Internet untuk menjadikannya 119 surah seperti surah Al-Muslimun, Al-Iman, Surah WaSoYa dan 2 lagi surah yang tidak saya ingat, Ini adalah bertujuan untuk memesongkan ajaran Islam.

 

Kemudian mereka menerapkankan pula budaya-budaya lain, seperti sex bebas, lepak, parti, disko dan sebagainya, dan jika mana-mana pasangan yang telah berzina, apalah yang ditakuti sangat - jumpa padri buat "pengakuan" dan dosa mereka telah "diampunkan" - itulah Kristian !.

 

Terpulanglah kepada kita untuk melakukan satu perobahan yang amat besar demi Islam, Ramai para nabi dan para sahabat telah terkorban demi memperjuangkan Islam, dan Islam dinikmati secara "aman lagi percuma" pada hari ini - Apakah pula sumbangan anda pada Islam ?.

 

Muasabahlah diri tuan-tuan dengan satu pertanyaan : "Layak kah aku untuk mengidam Surga Allah, dimana disitulah ditempatkanNya para-para Rasul dan para-para Nabi, para-para suhada, para-para sahabat yang mana hidup dan mati mereka hanyalah untuk Allah, ataupun, adakah aku akan dihumban ke Nereka Allah dimana teman sepermainan aku adalah Fir'aun, Haman, Qarun dan para-para penentang ajaran Allah ?"

 

(66:6) Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, keras, dan tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya, kepada mereka dan selalu

mengerjakan apa yang diperintahkan.

 

 

Salam dari kami:

penentang_dakyah@hotmail.com

 

Untuk perhatian:

Tuan-tuan digalakan mencetak, mengedar, merakam-semula atau mengambil mana-mana bahagian ini secara percuma,

 berhubung dengan kami

penentang dakyah


gbook

ISI BUKU TAMU Guestbook by GuestWorld LIHAT / BACA BUKU TAMU

MUKADDIMAH

MUKADDIMAH BAB1 BAB2 BAB3 BAB4 BAB5 BAB6 BAB7 BAB8 BAB9 BAB10 BAB11 BAB12

BAB13